Zander.Land

Allt – Och Ingenting!

Talking about Ljungberg tvingades vika sig för Celtics krav | Övriga ligor | Internationellt | Fotboll | Sportbladet | Aftonbladet

Posted on | januari 1, 2011 | No Comments

Talking about Ljungberg tvingades vika sig för Celtics krav | Övriga ligor | Internationellt | Fotboll | Sportbladet | Aftonbladet Ljungberg tvingades vika sig för Celtics krav

Så nu blev julens stora ”snackis” så äntligen av, vilket var ganska självklart med tanke på att man sett Ljungberg träna med Celtic ett par gånger. Dock tycker jag personligen att det är ganska intressant att Lungberg väljer att spela för Celtic och inte någon klubb i Premiere Leauge. Kanske beror det på att han inte vill återvända till en serie där han spelat i ett absolut topplag för att denna gång spela i ett lag som ligger i mitten eller tom undre halvan, oavsett vad så är Celtic en gammal storklubb som om än under de senaste åren verkligen gått på sparlåga och inte presetat vad de kunnat förr eller när de haft stjärnspelare som Henrik Larsson.

Sen att Ljungberg är 33 år när han åter vill spela i Europa tycker jag inte är så märkvärdigt med tanke på att det inte är någon ålder numer och är man ”fit” så ska det inte vara några problem, tänk bara på Henke som var 33 år när han gick från Celtic till FC Barcelona! Eller Henry som gick som 32-åring till Barca, dock lyckades han väl inte riktigt så bra som han hoppats även om han är en fantastisk spelare.

Vad jag däremot tycker är synd är att Celtic inte valde att pensionera tröja nummer 7 efter att Larsson lämnat klubben då det tröjnumret har så otroligt mycket historia i sig. Klubbens tre största genom tiderna, och kanske tom bland de största i Europa, har haft det numret. Jimmy Johnstone, Kenny Dalglish och Henrik Larsson har alla spelat med den tröjan och det säger inte lite det!!

Men jag hoppas personligen att Ljungberg får en fin avslutning på sin fina karriär, om än något skadedrabbad, under sin tid i Skottland och Celtic, och vem vet, kanske lyckas han åter väcka den gamla anrika storklubben. 🙂

Imorgon kl 13.40 spelar Rangers mot Celtic i ”Old Firm” i TV-sport, glöm inte att kika!!

Comments

Leave a Reply

  • Espresso

  • Brunnslock

  • Om

    Sebastian, ursprungligen från Skåne men jobbat i Stockholm sedan 2001. Arbetar för närvarande som enhetschef vid centrala IT-avdelningen på Karolinska Institutet.

  • Etiketter

  • Arkiv