Zander.Land

Allt – Och Ingenting!

Kaffehak i Malmö

Malmö har förändrats en hel del under de 17 åren jag inte bott där och låt oss säga från de senaste 7-8 åren har ”finkaffett” (espresson) oxå tågat in till Malmö, till allas stora trevnad. Vet Du något bra kaffeställe jag missat? Lämna i så fall en kommentar längst ned på sidan eller skicka ett mail till mig så testar jag Ditt ställe. 🙂 Här är några bra ställen:

Isolde  Café 14  Barista


Namn:
Isolde
Adress: Regementsgatan 2, 211 42 Malmö
Hemsida: http://www.soldekaffebar.se
Pris: Ca 12:- för en kaffe
Beskrivning:
Solde är en trevlig lite kaffebara i centrala Malmö vid kanalen, närmare bestämt på Regementsgatan 2. Det finns en del stammisar där men killarna/tjejerna som jobbar där är alltid lyhörda och serverar kunden, oavsett stammis eller ej, en lika fin kaffe med bra service. Det är hyffsat litet och inte speciellt barnvänligt så du lär slippa ”barnvagnsmaffian”, likaså är det kanske inte ställe att sitta och fika en längre tid men att ta en espresso eller en riktigt god Cappuccino passar det alldeles perfekt för!

Namn: Café 14
Adress: Fersens väg 14, 211 42 Malmö
Hemsida: http://www.cafe14.se
Pris: Ca 18:- för en kaffe
Beskrivning:
Café 14 är ett hyffsat nyöppnat litet kaffehak på Fersens väg i Malmö, mittimellan Stadsteatern och Stadsbiblioteket och det har väl funnits där ca 2 år tror jag. Killen som alltid jobbar där (ägaren tror jag) är alltid supertrevlig och han stänger i princip när kunderna går!! Han är inte lika bra på att göra kaffe som baristorna på Solde ”runt hörnet” men å andra sidan blir det inte bra så gör han en ny till dig – det har hänt mig ett par gånger. 🙂 Här finns lite sittplatser inne och på somrarna finns där lite bord och stolar utomhus som uteservering. När kaffet blir bra blir det riktigt kraftfullt och fylligt, klart värt ett besök! Priset är lite högt men å andra sidan så får han väl ha det så när han för göra om kaffet lite då och då till kunderna. 😉

Namn: Barista (fd Nesta)
Adress: Södergatan 22, 211 34 Malmö
Hemsida: http://www.barista.cc/o.o.i.s/173
Pris: Ca 18-20:- för en kaffe
Beskrivning: 
För något år sen var jag hemma i Malmö och skulle besöka favorithaket Nesta för en synnerligen god kaffe men gissa att jag blev förvånad av att höra från vänner att de stängt pga skimming och annat skit. Numera är det ”Barista” som håller till i deras lokaler. Kaffet går inte att jämföra med Nestas men det är ändå betydligt bättre än många stora Franchisekedjor som finns i Sverige. Dock tråkigt med Nesta som var en verklig guldklimp!

  • Espresso

  • Brunnslock

  • Om

    Sebastian, ursprungligen från Skåne men jobbat i Stockholm sedan 2001. Arbetar för närvarande som enhetschef vid centrala IT-avdelningen på Karolinska Institutet.

  • Etiketter

  • Arkiv