Zander.Land

Allt – Och Ingenting!

Kaffehak i Stockholm

I Stockholm har det oxå hänt en hel del under de snart 12 år som jag bott här. Det har gått från några enstaka till ett stort antal etablerade kaffehak med synnerligen god kvalité. Vet Du något bra kaffeställe jag missat? Lämna i så fall en kommentar längst ned på sidan eller skicka ett mail till mig så testar jag Ditt ställe. 🙂 Här är några bra ställen:

V Street Coffee  Poli Café  Corso  Espressino Mellqvist Café & Bar
 il Caffè  Centralen Sams Espressobar  Kaffe  Johan & Nyström
Dagnyskaffe


Namn:
V Street Coffee
Adress: Vasagatan 38, 11120 Stockholm
Hemsida: http://vstreet.se
Pris: Ca 15:- för en kaffe
Beskrivning: 
V Street Coffee är en jättetrevlig liten kaffebar ett stenkast från Centralstationen här i Stockholm, på Vasagatan. De som både äger stället och jobbar där är oerhört trevliga och tar sig tid att småprata med kunderna och göra en god kopp kaffe samtidigt. Kaffet är allt som oftast mycket krämigt och med inslag av lite frukt, och inte alls beskt. Skulle du inte vara nöjd med kaffet kan jag oxå lova dig att du kan få en ny om du ber om det – kostnadsfritt. 🙂

Namn: Poli Café
Adress: St Göransgatan 70, 112 38 Stockholm
Hemsida: –
Pris: 10:- för en kaffe
Beskrivning: 
Bakom Poli Café på St Göransgatan står en av killarna från Sosta (Pino). Stället var litet, smidigt och precis så lagom avskalat som ett italienskt kaffehak faktiskt ska vara. Ingenting för att sitta och långfika utan snarare bara in och dricka kaffet snabbt och sen vidare. 🙂 Kaffet var utmärkt, fruktigt och inte alls så bränt som bönor från Moak ändå kan vara. Priset var 10:- tror jag och servicen var jättesnabb.

Namn: Corso
Adress: Drottninggatan 56, 111 21 Stockholm
Hemsida:
Pris: 10:- för en kaffe
Beskrivning: 
Kaffehaket Corso som ligger på Drottninggatan 56, inne i passagen upp mot Hötorget. Hittade stället via cafekartan.se och det var riktigt bra!! 10 spänn för kaffet som var från Moak och snabb service! Roligt oxå att i princip alla besökare var italienare haha. Absolut värt ett besök om man är och springer runt i stan, dock tar de inte kort (gjorde åtminstone inte det när jag var där).

Namn: Espressino
Adress: Götgatan 11, 118 46 Stockholm
Hemsida:
Pris: 15:- för en kaffe
Beskrivning:
Espressino är ett nytt litet kaffehak som öppnat mitt i backen på Götgatan. Det har varit öppet sen Mars månad med de nya ägarna och kaffet är verkligen super!! 15 spänn för någon ynka centiliter men ack så bra det är! Mustigt, tjockt och en smak av grovt bröd med fantastiskt tjock crema slår mot din gom när du dricker den, riktigt riktigt bra! :-)

Namn: Mellqvist Café & Bar
Adress: Rörstrandsgatan 4, 113 40 Stockholm
Hemsida:
Pris: 15:- för en kaffe
Beskrivning: 
Mellqvist är en klassiker när det kommer till bra kaffehak här i Stockholm. Mitt första besök här var 2000 då det låg nära mitt dåvarande jobb och då var det verkligen bara ett ”hål” i väggen. Sen dess har mycket hänt och kaffekvalitén har gått lite upp och ner. Nu är det bra igen, men kanske lite väl poppis och ”inne” för min del och det är faktiskt oxå lite skränigt där inne. Men som sagt, kaffet är bra!

Namn: il caffé
Adress: Bergsgatan 17, 112 28 Stockholm
Hemsida: http://www.ilcaffe.se
Pris: 15:- för en kaffe
Beskrivning: 
Ett mycket trevligt litet kaffehak som ligger precis vid Rådhuset på Kungsholmen här i stan. Då det kanske inte ligger precis där det rör sig tokmycket folk på vardagar så finns det många stammisar här. Servicen är bra och förr hade de kaffebönor från Palombini (de bönor jag själv använder!!!) så kaffet var givetvis utsökt! Mycket crema och mjukt mjukt mjukt, inga robustabönor här inte!

Namn: Kaffestället i vänthallen på Centralstationen
Adress: Centralplan 1, 111 20 Stockholm
Hemsida:
Pris: Ca 17:- för en kaffe
Beskrivning:
Mitt i vänthallen inne på Centralstationen här i Stockholm ligger ett café som faktiskt gör riktigt bra espresso!! Jag brukar alltid stanna till där när jag ska åka tåg nåtonstans, likaså brukar andra kollegor oxå göra det. Var inte rädd för att pröva, jättebra kaffe med tjock fin crema! Kanske i dyraste laget men det är ju inte så konstigt när det ligger där det ligger!

Namn: Sams Espressobar
Adress: Hornsgatan 142, 11728 Stockholm
Hemsida:
Pris: Ca 15:- för en kaffe
Beskrivning:
V Street Coffee är en jättetrevlig liten kaffebar som ligger ganska långt ner på Hornsgatan nedåt Hornstull. Stället är litet, vitmålat med ett fint ljusinsläpp till lokalen. Killen som haft stället har tydligen haft det en sju år nu och finns fortfarande kvar. Kaffet är gott, lagom mycket crema och till en rimlig penning – väl värt ett besök om du är på söder, det lovar jag!

Namn: Kaffe
Adress: Sankt Paulsgatan 17, 11846 Stockholm
Hemsida: –
Pris: 15:- för en kaffe
Beskrivning:
Kaffe är en trevligt café som är ganska modernt inrett och väldigt rymligt och ligger lägligt mitt i en kvartershörna. Kaffet är bra och görs med stor omsorg och stället är värt ett besök om du är på söder! De har även gratis WiFi (som faktiskt märks med tanke på alla bärbara datorer som återfinns där). Observera, de tar INTE kort!

Namn: Johan & Nyström
Adress: Swedenborgsgatan 7, 11825 Stockholm
Hemsida: http://www.johanochnystrom.se/
Pris: 10:- för en kaffe
Beskrivning:
Johan & Nyström är verkligen en pärla vid Mariatorget och det märks! Mycket folk i omlopp och ibland kan man faktiskt få vänta lite på sin kaffe. Men vilket kaffe sen, otroligt fruktigt och gott, nästan lite oljig crema med mycket god smak. Måste säga att detta är en av mina favoriter på söder! Johan och Nyström har sitt kafferosteri ute i Tumba men även delvis inne i cafélokalen. De säljer även olika tesorter för den som är intresserad av det.

Namn: Dagnyskaffe
Adress: Centralplan, xx, 11120 Stockholm
Hemsida: http://www.dagnyskaffe.se/
Pris: 19:- för en kaffe
Beskrivning:
Dagnyskaffe ligger i den nya ombyggda delen på Stockholm Centralstation mitt inne i stan. Det är lite retrostuk över det hela och när jag var där var personalen helt ”grön” vad det gällde kaffe. Men, efter lite samarbete lyckades vi göra riktigt riktigt gott kaffe, även om 19:- är lite dyrt. Men stället har stor potential och kaffet är samma som Salinos vid Odenplan använder. 🙂

 

 

  • Espresso

  • Brunnslock

  • Om

    Sebastian, ursprungligen från Skåne men jobbat i Stockholm sedan 2001. Arbetar för närvarande som enhetschef vid centrala IT-avdelningen på Karolinska Institutet.

  • Etiketter

  • Arkiv