Zander.Land

Allt – Och Ingenting!

Bi-Amping och Bi-Wiring med min Denon AVR-3805 – Lyckat?

Posted on | januari 4, 2015 | No Comments

denonHar sedan jag köpte ”Denonen” (Denon AVR-3805), begagnad, funderat på att testa ”Bi-Ampa” med den då den faktiskt ska stödja det, även om det sker på lite ”fulaktigt” vis (se länk längre ned i artikeln). Högtalarna mina är ett par gamla Dali 6006:or som inköptes på HiFi-Klubben år 2000 när jag började jobba och JA, de hänger fortfarande med – och de stödjer Bi-Wiring. 🙂

6006

Följde länken på: http://www.audioholics.com/av-receiver-reviews/denon-avr-3805/avr-3806-first-impressions

Slutsats:
Och vad tycker jag nu då efter att jag testat det? Njaaee, jag vet faktiskt inte, jag fick oxå ett problem med ett visst svagt ”hummande” ljud när ingen signal matades fram men detta blev det allt mindre av efterhand så det kan jag leva med.

Just tanken att man ska kunna mata basarna på mina 6006:or separat från mellanregister och diskant gillar jag, man kan helt enkelt få lite renare bas och ännu lite mer distinkt sådan från dem – MEN, å andra sidan jag har ju själv en stor jäkla aktiv baslåda från Canton så basarna från 6006:orna behöver jag ju egentligen inte kunna lita på till 100% om jag säker så. 😉

Men jag tror nog jag fortsätter ha det så här ett tag till bara för att ”känna” efter vid lite tv- och dvd-tittande (kör systemet bara på 2+1 och det ljudet blir kanonbra, har ju haft 5+1 tidigare i många många år men saknar faktiskt det inte alls!) samt Spotify.

Återkommer 🙂

Comments

Leave a Reply

  • Espresso

  • Brunnslock

  • Om

    Sebastian, ursprungligen från Skåne men jobbat i Stockholm sedan 2001. Arbetar för närvarande som enhetschef vid centrala IT-avdelningen på Karolinska Institutet.

  • Etiketter

  • Arkiv