Zander.Land

Allt – Och Ingenting!

Skogshuggaren som till slut fick lämna in

Posted on | oktober 30, 2014 | No Comments

ingessonEfter många års kämpande med sin kroniska blodcancer, myelom, fick så Skogshuggaren ”Klabbe” Ingesson till slut lämna in både yxa och skor 2014-10-29.

För mig personligen var Klas Ingesson någonting av ett unikum, hans så fantastisk uppoffrande spelstil, bitvis bländande teknik (mycket mer än vad vi många visste och såg) och hela tiden så jordnära och MÄNSKLIG.

Under VM 1994 fick jag mig en personlig hjälte, och det var ingen mindre än ”Klabbe” – jag kommer ihåg att jag brukade skoja med mina vänner om att när Klabbe skulle dribbla så sköt han bollen framför sig en 5-6 meter och sen fällde ut högerarmen mot ev motståndare för att på så vis hålla sina motståndare borta.

Givetvis var också straffen han satte mot Rumänien någonting speciellt, den glömmer jag inte heller och det faktum att han precis innan VM hållt på att mista livet i en krock med en älg en vecka innan VM-samlingen och ändå lyckades prestera så fantastiskt är stort.

RIP Klas Ingesson, en av de absolut största kämparna inom svensk idrottshistoria.

 

Comments

Leave a Reply

  • Espresso

  • Brunnslock

  • Om

    Sebastian, ursprungligen från Skåne men jobbat i Stockholm sedan 2001. Arbetar för närvarande som enhetschef vid centrala IT-avdelningen på Karolinska Institutet.

  • Etiketter

  • Arkiv