Zander.Land

Allt – Och Ingenting!

Andra alternativa program inom GTD: Doit.im

Posted on | januari 10, 2014 | No Comments

Har kört Evernote som bas för mina GTD-aktiviteter nu sedan snart ett år och det har fungerat väldigt bra måste jag säga. Men som alltid vill man utvärdera andra stödsystem och jag har kikat lite på ”Doit.im” under dagen.

Programmet har det som är absolut viktigast, synkning över en multicrossplattform, dvs synkning från smartphone till platta, till dator för att därefter kunna synka tillbaka igen – på så vis säkerställer man att man alltid har tillgång till rätt information.

Tittar man på funktionalitet som att tagga flera uppgifter samtidigt, bara synliggöra en viss tag (t ex person Y) eller en viss context blir det genast lite svårare i desktopsversionen och här märks det att det är en ung programvara. Det saknas en del ”stuns” (just möjligheterna med att särskilja på såväl ”kontext” som på ”Vad” mmn).

Såväl desktopversionen som appen är byggda efter GTD-konceptet och det gör det smidigt faktiskt, dock är GUIet i desktopversionen alltför undermålig, men i appen är den riktigt trevlig.

Slutsatsen blir ändå att Evernote är helt överlägset vad det gäller att kunna tagga upp människor, kontext och vad och därefter spara dessa sökningar för snabb åtkomst – så jag stannar helt enkelt på Evernote ett tag till. 🙂

Comments

Leave a Reply

  • Espresso

  • Brunnslock

  • Om

    Sebastian, ursprungligen från Skåne men jobbat i Stockholm sedan 2001. Arbetar för närvarande som enhetschef vid centrala IT-avdelningen på Karolinska Institutet.

  • Etiketter

  • Arkiv