Zander.Land

Allt – Och Ingenting!

NFC Ring by John McLear — Kickstarter

Posted on | juli 23, 2013 | No Comments

NFC Ring by John McLear — Kickstarter.

Kolla in länken ovan, ett projekt som syftar till att förbättra användandet av NFC, Near Field Communication – t ex att skicka över information mellan två enheter, öppnar dörrar, öppna upp låsta telefoner, betala mm, jätteintressant.

Ringarna som sådana är faktiskt också riktigt snygga (även om den slutliga designen inte riktigt är färdig), kanske skulle man skaffa sig en sådan ring och ha sin kontaktuppgifter där? 🙂 Bara för at det går.

Tekniken finns idag på Suica-korten i Japan, någonting vi själv prövade när vi var där då korten används för betalning mm inom tågväsendet. 🙂 Snabbt och smidigt faktiskt men å andra sidan är man tvungen att ”ladda” kortet med pengar – ibland skulle man bara önska sig denna teknik till sitt vanliga bankkort (t ex VISA) istället, om än med vissa begränsningar.

Comments

Leave a Reply

  • Espresso

  • Brunnslock

  • Om

    Sebastian, ursprungligen från Skåne men jobbat i Stockholm sedan 2001. Arbetar för närvarande som enhetschef vid centrala IT-avdelningen på Karolinska Institutet.

  • Etiketter

  • Arkiv