Zander.Land

Allt – Och Ingenting!

The Secret Weapon – Vidareutveckling av GTD!

Posted on | maj 19, 2013 | 1 Comment

tsw

Har du ibland problem med att fokusera? Känns det som om att du inte får någonting gjort? Att komma ihåg vad du skulle göra och när? Eller kanske glömmer du att följa upp dina ”lös” trådar? Tex när du ber en kollega göra någonting? I så fall kanske du skulle ta och pröva TSW – The Secret Weapon!

The Secret Weapon är en vidareutveckling (delvis modernisering) av David Allens GTD, Getting Things Done, som har hundratusentals entusiaster världen över, en teknik som uppstod under tidigt 2000-tal av just David Allen.

Kort sagt kan man säga att det handlar om att få ut alla SAKER ur huvudet och ner i ett speciellt system (kan vara analogt eller digitalt) för att därefter processa, sortera och exekvera på dessa ”ting” när man är i rätt läge och kontext på så vis kan hjärnan fokusera på att tänka och arbeta kreativt och effektivt. Det handlar helt enkelt om att få bort alla ”lösa trådar” som man har, det kan vara t ex:

 • Att man skulle handla hundmat
 • Kontakta kollegen om AW:et nästa fredag
 • Beställa den där skjortan
 • Köpa den där skokrämen
 • Fixa med banklånet
 • Osv…

Jag har prövat arbeta efter denna teknik (via den digitala vägen och TSW) ett tag nu och en av de stora fördelarna är att ALLTING man måste komma ihåg eller göra ska man skriva ner och det underlättar verkligen, likaså det faktum att allting kommer upp på pappret, du slipper ha ångest över saker och ting. Sen är det bara till att ”beta av, beta av” och arbeta efter GTD-metoden så erhåller du efterhand en känsla av att faktiskt kunna jobba ”proaktivt” istället för just ”reaktivt”.

Lite länkar:

Comments

One Response to “The Secret Weapon – Vidareutveckling av GTD!”

 1. Johannes Krunegård
  maj 19th, 2013 @ 7:56 e m

  Roligt att se att du hittat till Produktivitetsbloggen och ännu roligare att se att du uppskattar det vi skriver. Hoppas du tittar in hos oss i fortsättningen också!

  / Johannes
  Redaktör Produktivitetsbloggen

Leave a Reply

 • Espresso

 • Brunnslock

 • Om

  Sebastian, ursprungligen från Skåne men jobbat i Stockholm sedan 2001. Arbetar för närvarande som enhetschef vid centrala IT-avdelningen på Karolinska Institutet.

 • Etiketter

 • Arkiv