Zander.Land

Allt – Och Ingenting!

Pomodroido + Tasker = Sant!

Posted on | maj 19, 2013 | No Comments

För några månader ser tipsa jag om ett riktigt bra automatiseringsprogram till Android som heter Tasker (http://tasker.dinglisch.net/). Programmet kan i princip åstadkomma vad som helst och det växer hela tiden då fler 3-partstillverkare av appar öppnar upp för integration för Tasker. Ett exempel kan vara:

 • Efter 3 felaktiga försök för att knäcka din pinkod tar kameran en bild och spelar in en ljudsnutt, mms:ar det till ett annat nummer samtidigt som den t ex skickar ett mail med samma bild och senaste gpskordinater till en given adress.

Sedan en tid tillbaka har Pomodroido, en app jag använder på jobb när jag verkligen måste fokusera, integrerat sig med Tasker – vilket är riktigt smutt. Av en slump hittade jag Neill Alexanders sida (http://www.maybetechnology.com/2011/04/pomodroido-tasker-integration.html)där han gjort två enkla profiler för Pomodroido och Tasker så dessa har jag utgått ifrån men ändrat lite då min telefon (Samsung SIII 4G) inte hade samma funktionalitet.

Min profil ser ut så här när jag startar en Pomodroido-task:

 • Telefonen går in flygläge
 • Telefonen sätt i ljudlöst läge
 • Skärmlåset inaktiveras
 • När man trycker på skärmen (för att se hur många minuter man har kvar) är skärmen tänd i 7 sek
 • När Pomodroido-tasken är slut (25 min) återställs allt till ”normalt” igen

Fantastiskt smidigt!!

Comments

Leave a Reply

 • Espresso

 • Brunnslock

 • Om

  Sebastian, ursprungligen från Skåne men jobbat i Stockholm sedan 2001. Arbetar för närvarande som enhetschef vid centrala IT-avdelningen på Karolinska Institutet.

 • Etiketter

 • Arkiv