Zander.Land

Allt – Och Ingenting!

iZettle för logen Dair i Svensk Druid-Tidning!

Posted on | oktober 25, 2012 | No Comments

Äntligen, i senaste numret av Svensk Druid-Tidning är nu min och br Bosses artikel om kortbetalning i logen Dair med! 🙂 Jag hoppas verkligen att det är fler loger här i Sverige som nappar på detta då det är så otroligt smidigt. Man kan använda detta betalningssätt till precis vad som helst, ja listan kan göras hur lång som helst.

Man slipper kontanthantering och det enda som egentligen krävs är en telefon/platta som kör operativsystemet Android eller Ios (iPhone eller iPad) sen är det klart. 🙂 Tex:

 • Middag och dryck
 • Kläder
 • Gåvor
 • Lotter
 • Medlemsavgifter
 • Kalendrar

Det finns inga fasta kostnader utan man betalar bara en viss procent på totalbeloppet per transaktion och det är det som gör det så smidigt. 🙂 Jag hoppas verkligen att mina andra Brr i t ex Bifrost-Orden funderar över detta och även andra Ordenssällskap här i Sverige.

Nedan finner du en kort beskrivning på hur vi gjorde i logen Dair:

 1. Registrera konto hos iZettle
  Registrera konto hos iZettle, glöm inte att ni behöver ha firmatecknares personuppgifter, föreningensuppgifter, postuppgifter, organisationsnummer, post/bg-konto mm. Viktigt är också att ni registrerar det på samma sätt som det är registrerat hos bolagsverket (alla namn mm) annars kan ni stöta på patrull.

  Ange också en e-postadress som ni uteslutande kan använda för detta ändamål, t ex izettle@logenamn.se – för det är därigenom ni har kontakt med iZettle vad det avser support, frågor mm. Sen kan man accessa den e-posten via en webbmail så blir det bra.

 2. Verifiera uppgifter
  Efter att uppgifterna är ifyllda mm så kan man komma att behöva verifiera sina uppgifter då iZettle skickar information till registrerad e-postadress så det är den bra att ha till hands – iZettle kommer också genomföra en kreditkontroll av föreningen.
 3. Logga in på konto
  När allting är klart här kommer ni att ha möjlighet att logga in på ert ”iZettlekonto” på deras webbsida, testa gärna.
 4. Lägg till ett pg- eller bankkonto
  Logga in på iZettle och lägg till ett postgiro- eller bankkonto. Se mer på: ”Hur man registrerar ett bankkonto hos iZettle
 5. Verifiera ditt pg- eller bankkonto
  När du lagt till ditt pg- eller bankkonto kommer iZettle att be dig göra en testinsättning på 1 krona som du därefter ska verifiera för att på så vis knyta bankkontot till ditt iZettlekonto. Det hela är enkelt och du kan läsa mer på: ”Hur verifierar jag mitt bankkonto hos iZettle
 6. Registrera produkter på ditt konto
  När nu allting fungerar så bör du logga in på ditt iZettlekonto på webben och där skapa alla produkter som ni normalt har till försäljning i logen, det kan t ex vara måltider, vin, öl, sprit, slipsar, gåvor, pins mm – ja listan kan göras hur lång som helst. 🙂 Och givetvis kan du lägga till små bilder på dina produkter så att det blir än lättare att hitta rätt produkt.

NÅGRA TIPS!
För att minska på den transaktionskostnad som iZettle tar vi i logen infört ”klippkort” (se länk nedan) där vi klipper (precis som en SJ-konduktör) vad bröderna köper under en logekväll. När det sen är dags att gå hem så lämnar varje broder fram sitt kort till Skm eller någon ansvarig och därefter betalar de vi iZettle – på så vis minimerar vi kostnaderna för iZettle! Vi matchar också dessa klippkort med antal besökare så på så vis har vi koll på att alla bröder gör ”rätt” för sig. Dessa kort kan ni nog hitta på kontorsbutiker eller liknande, kontakta mig annars så hjälper jag er. 🙂

Efter en logekväll och alla inbetalningar skett tar det normalt en till två dagar innan iZettle betalar ut pengarna till ert bankkonto och då erhåller ni verifiering av det via e-post (om ni aktiverat det under inställningarna på webbsidan hos iZettle).

En annan sak som är väldigt positiv är att det är synnerligen enkelt att göra uppföljning, logga bara in på ert iZettlekonto på webben och därefter kan ni få utförlig statistik på vilka produkter ni sålt, hur mycket försäljning ni haft per månad mm – jättebra och smidigt och enkelt att få ut ekonomiska underlag i excelformat. 🙂

När man som broder betalar så kan man också skriva in sin e-postadress och så erhåller man ett kvitto som visar precis vad man köpt under logekvällen, jättesmidigt (denna e-postadress minns därefter systemet så man behöver inte skriva in den nästa gång man betalar).

Systemet är också 100% säkert så man behöver inte vara rädd för att betala med kort – faktum är att samtliga bröder i Dair betalar med kort numer och alla är överens om hur smidigt det är. 🙂

Att genomföra en betalning vid kort sker via ett par steg och vi brukar göra så att det är ansvarig som ”klickar i” vad som ätits eller druckits under kvällen och sen får varje broder klicka sig fram till betalningsförfarandet – på så vis ser alla vad som händer och det tror jag alla gillar.

Comments

Leave a Reply

 • Espresso

 • Brunnslock

 • Om

  Sebastian, ursprungligen från Skåne men jobbat i Stockholm sedan 2001. Arbetar för närvarande som enhetschef vid centrala IT-avdelningen på Karolinska Institutet.

 • Etiketter

 • Arkiv