Zander.Land

Allt – Och Ingenting!

Äntligen full HD på HTPCn!!

Posted on | februari 12, 2012 | No Comments

Asrock 330 ion

Äntligen har jag löst problemet med att INTE kunna köra full HD på min Asrock 330 ion – efter i princip 2 år haha!

Det har stundtals varit riktigt irriterande att inte kunna köra 1080p, även om 720p är fullt tillräckligt för ögat egentligen. Men, tänk då på att man har en FULL HD-projektor InFocus X10 och i princip en 110″ projektorduk på väggen, då VILL man kunna köra full HD! 😉

Jag snubblade över en kille som hade haft ett liknande problem (dock med en nyare modell från Asrock) och han hittade en bra länk där det stod hur man skulle kunna komma till rätta med problemet – sagt och gjort det var bara till att följa instruktionen där (med viss avvikelse) sen fungerade det faktiskt! 🙂

Här är länken:

I praktiken används en äldre version av Media Player Classic – MEN, det som fortfarande är lite enerverande är att denna lilla enkla HTPCn med en ion-processor (den första) klarar helt enkelt inte att lägga på ytterligare ett filter för att kunna hantera svenska undertexter, då börjar det tyvärr lagga. 🙁 Men men, man kan väl inte få allt här i livet, nu fungerar det ändå hyggligt! 🙂

Comments

Leave a Reply





  • Espresso

  • Brunnslock

  • Om

    Sebastian, ursprungligen från Skåne men jobbat i Stockholm sedan 2001. Arbetar för närvarande som enhetschef vid centrala IT-avdelningen på Karolinska Institutet.

  • Etiketter

  • Arkiv