Zander.Land

Allt – Och Ingenting!

Kortbetalning till logen via iZettle

Posted on | februari 7, 2012 | No Comments

izettleInnan jul började vi inom ÄK att diskutera möjligheten till att kunna betala med kort i logen vid brödramåltiden för att slippa hantera alla kontanter, speciellt med tanke på att Skm skulle få slippa efterhanteringen.

Efter en del diskussioner kom vi fram till att det var uteslutet att hyra en kortterminal från banken då det skulle vara alltför dyrt med tanke på vår stränga ekonomi.

Efter lite googlande och ett nyhetsinslag såg vi ”iZettle” och jag åtog mig att genast kontakta dem.

Efter en del mailande och ett gäng misslyckade försök till registrering kontaktade jag supporten där jag fick reda på att man var tvungen att skriva EXAKT likadant som det står hos registreringsverket – vilket inte var helt självklart.

Efter typ 3 misslyckade försök så plötsligt fungerade det och då lyckades jag registrera det med en ”funktionsadress” för logen istället för samma som firmatecknare (som supporten sade) så det var lite märkligt. Efter någon vecka kom ”kortläsaren” och nu är det faktiskt klappat och klart efter en del testande.

I korthet är priset som följande:

  • 1,50:- per transaktion
  • 2,75% på totalbeloppet

Det innebär att om en brödramåltid med mat och dryck slutar på 350:- kostar det ca 10:- för att betala med kort, vilket inte är så farligt trots allt. Det är heller ingen månadskostnad eller bindningstid på tjänsten. 🙂

På så vis slipper bröderna att ta med sig kontanter och oroa sig för att pengarna ska ta slut. 😉

Comments

Leave a Reply

  • Espresso

  • Brunnslock

  • Om

    Sebastian, ursprungligen från Skåne men jobbat i Stockholm sedan 2001. Arbetar för närvarande som enhetschef vid centrala IT-avdelningen på Karolinska Institutet.

  • Etiketter

  • Arkiv