Zander.Land

Allt – Och Ingenting!

Värsta pärsen hittills!

Posted on | juni 11, 2011 | No Comments

Under svensexan för HLN märkte vi alla som satt i min bil att vid lite lägre varvtal som kom det ett visst ”skorrande” ljud från motorrummet men det påverkade inte bilens prestanda på något vis så jag tänkte att det där kan gott vänta tills man kommer hem till Stockholm igen.

Sagt och gjort, nu i veckan lämnade jag in den för en felsökning på Tanto Bilservice här i Västberga och ganska snabbt kunde de konstatera att missljudet kom från spännarmen och remmen som laddar generatorn. När jag frågade vilka konsekvenser det kunde få så visade det ju sig ganska snabbt att om den armen går sönder eller om remmen brister så e ju bilen tvärdöd – och de rekommenderade mig INTE att köra ner till HLN och Lindas bröllop kommande helg eftersom det kunde gå sönder antingen inom några dagar eller inom några månader.

Så de ringde Nissan här i Sverige och frågade efter reservdelar och tydligen är detta felet så ovanligt det helt enkelt inte finns några reservdelar för det i Europa utan måste skickas från bilfrabiken i Japan, med leveranstider på mellan 4-6 veckor!!! Knäckande minst sagt för det skulle innebära problem att ta sig till bröllopet (hyra bil isf) och hela semester förstörd!! 🙁

Tog bilen och åkte till Nissan här i Sätra och servicechefen kom ihåg mig eftersom chassinumret till bilen har blivit felaktigt registrerat här i Sverige så när vi väl slog in det rätta så visade sig att de har har en uppsättning i Göteborg som vi kunde knipa!! Delarna ankommer Sthlm på måndag och på onsdag bytar Tanto dem, lita på vilken tur man kan ha ibland alltså!! 🙂

Nu blir det både bröllop och semester. 🙂

Comments

Leave a Reply

  • Espresso

  • Brunnslock

  • Om

    Sebastian, ursprungligen från Skåne men jobbat i Stockholm sedan 2001. Arbetar för närvarande som enhetschef vid centrala IT-avdelningen på Karolinska Institutet.

  • Etiketter

  • Arkiv