Zander.Land

Allt – Och Ingenting!

Posted on | oktober 19, 2009 | No Comments

larssonigenHenrik Larsson kunde inte ställa upp i sin sista landslagsmatch som oxå gick av stapeln på hemmaplan mot Albanien, problem med ett knä var tydligen orsaken. Hade han varit med hade jag förmodligen tagit mig till Råsunda bara för att se honom en sista gång, en av Sveriges största någonsin. Efter en 106 landskamper tog det slut, och med all säkerhet oxå hans spel på elitnivå efter denna säsong.

Och det som sipprat ut nu för någon vecka sedan, Real Madrid försökte värva honom när han slutade i FC Barcelona 2006 för att åka hem till Sverige med familjen!! Det är inte illa, det är ju sjukt stort!!! Bara tänk om han gjort det (men det har jag ytterst svårt att tro), då hade han i särklass varit den störste någonsin i Sverige!!

Så här skriver Per Zander på fotbollskanalen:

Henke Larsson slutar i landslaget, som den äldste spelaren någonsin att dra på sig de gulblåa färgerna. Det mest alarmerande är egentligen att han fortfarande platsar… Men Henke är otroligt stor.

Utan att känna till bakgrunden för (och respektera) hans personliga beslut tycker jag ändå det var tråkigt att han inte hängde på erbjudandet från Real Madrid.

Henke kunde med facit i hand ha blivit banbrytande svensk och så otroligt mycket större ändå.

När jag i somras intervjuade Real Madrids tidigare Förste Vicepresident, Juan Mendoza, fick jag bekräftat att klubben hade gjort ett seriöst försök att knyta till sig spelaren när kontraktet gick ut med Barcelona.

– Larsson hade passat klubben perfekt. Hans fysik och statistik var fantastisk, och viktigast av allt, han satt gärna på bänken, menade den före detta styrelsemedlemmen under vårt timslånga kaffedrypande och kedjerökande samtal.

Tyvärr hade den dåvarande juntan inte lyckats få honom till huvudstan. ”Det var någonting med familjen, de ville tydligen hem…”, menade Mendoza som i teorin och för stunden var president Calderóns närmste man.

Säkert hade Henke utmärkta skäl att säga nej, men om han hade nappat på erbjudandet hade hans namn och insatser etsats sig än djupare in i världens alla sportrelaterade historieböcker.

Förutom att ha spelat med ett par av världens absolut två största klubbar, i samma land, hade Henke dessutom blivit en del av den beskärda skaran som bytt sida. Figo, Ronaldo, Larsson…

I sammanhanget känns det som att Man United-äventyret fullständigt hade kvittat. Tråkigt Henrik, och jag hoppas du (eller han) aldrig har eller kommer att ångra det beslutet.

Comments

Leave a Reply

  • Espresso

  • Brunnslock

  • Om

    Sebastian, ursprungligen från Skåne men jobbat i Stockholm sedan 2001. Arbetar för närvarande som enhetschef vid centrala IT-avdelningen på Karolinska Institutet.

  • Etiketter

  • Arkiv