Zander.Land

Allt – Och Ingenting!

Posted on | november 28, 2008 | No Comments

Läs, ganska roligt hehe…

Det hände sig skåning och en smålänning dog samtidigt. De kom till pärleporten där de mötte Sankte Per som tog emot dem. Per sa att de båda visat goda egenskaper under sina jordeliv…smålänningen hade givetvis varit mer gudsfruktig än skåningen men bägge skulle få stanna i himmelriket. Han skulle personligen visa dem till deras rum. Först visades smålänningen var han skulle få bo. Hans rum var en spartansk ettrumslägenhet med en trästol, ett rangligt bord och en smal, hård säng.
Nå…han godtog det…han ville ju inte klaga för det skulle säkert inte mottas väl eftersom ett kristet ideal är förnöjsamhet.
De tre männen gick vidare för att också visa skåningen till sin bostad. När de kom fram såg smålänningen avundsjukt på den lyxsvit som skåningen skulle få bo i. Överallt guldekorationer, siden, sammet, marmor och som pricken över i:et både jacuzzi och en bred himmelssäng. Nu var det svårare för smålänningen att visa förnöjsamhet och han utbrast i en klagan riktad mot Sankte Per. ”Hur kan de komma sig att skåningen får bo så mycket bättre än jag? Du sa tom att jag levt lite bättre än han”.
Det har du också, sa Sankte Per… Men, smålänningar får vi in stup i kvarten här i himmelriket. Hur ofta tror du vi får in en skåning?

Comments

Leave a Reply

  • Espresso

  • Brunnslock

  • Om

    Sebastian, ursprungligen från Skåne men jobbat i Stockholm sedan 2001. Arbetar för närvarande som enhetschef vid centrala IT-avdelningen på Karolinska Institutet.

  • Etiketter

  • Arkiv